Meest gestelde vragen

Hoe verloopt een behandeling met de laser?

Om te beginnen controleert één van onze specialisten het gebied dat u wilt laten behandelen. Er wordt gekeken of er huidbeschadigingen, pigmentaties of te lange haren aanwezig zijn.

Vervolgens worden er vakken van ongeveer 10 cm bij 5 cm afgetekend waarbinnen gelaserd gaat worden.

Op dit gebied wordt een speciaal ontwikkelde gel aangebracht welke verkoelend werkt en een betere geleiding tot stand brengt.

Ieder vak wordt in een korte periode met een bewegende methode gelaserd.

Na de behandeling wordt de gel verwijderd en wordt de huid ingesmeerd met een verzachtende gel.

Gemiddeld zijn er tussen de 6 tot 10 behandelingen nodig. Er is geen standaard aantal behandelingen: ieder mens, iedere huid en iedere haargroei is anders en wij zullen ervoor zorgen dat het ontharingstraject optimaal verloopt voor u. Meer als 10 behandelingen nodig? Dan betalen wij deze voor u.

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

Niet alle ongewenste haren kunnen in één keer worden vernietigd. De haren moeten in de groeicyclus zitten om definitief verwijderd te kunnen worden. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, moet je meerdere behandelingen nemen om de ongewenste haargroei definitief te verminderen.

De tijdsduur tussen de behandelingen is 4 tot 6 weken.

Doet de behandeling pijn?

Veel mensen denken bij het woord ‘laser’ aan pijn. Maar met de DioPro Diode laser is pijn verleden tijd. The Hair Doctors staat voor 100% pijnloos ontharen.

Is de behandeling geschikt voor alle huidtypen?

Ja, The Hair Doctors werkt met de Diopro Diode laser en deze kan ieder huidtype behandelen. Het maakt niet uit of je een lichte huid of een donker getinte huid hebt.

Hoelang duurt een behandeling?

De behandelduur is afhankelijk van het te behandelen gebied.

Is de behandeling geschikt voor alle haartypen/kleuren?

Nee, niet alle haarkleuren kunnen behandeld worden. Alleen donkere haren kunnen worden behandeld.

Vanaf welke leeftijd kan er behandeld worden?

We kunnen u behandelen vanaf 18 jaar en ouder. Tot de leeftijd van 18 is uw lichaam nog onder invloed van hormonale veranderingen die het laser resultaat kunnen beïnvloeden.

Kan er gelaserd worden tijdens een zwangerschap?

Nee, The Hair Doctors raden behandelingen tijdens en vlak na een zwangerschap af. Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling kunnen beïnvloeden.

Is een laserbehandeling veilig?

Ja, een behandeling met de DioPro Diode laser is volledig veilig. In tegenstelling tot andere apparaten werkt de DioPro laser met een bewegende methode die ervoor zorgt dat de huid veilig en voorzichtig wordt opgewarmd tot een temperatuur waarbij de haarzak vernietigd wordt. Door de nauwkeurigheid van de laser is het onmogelijk dat zweet- of lymfeklieren in de huid worden beschadigd.

Wanneer mag er niet behandeld worden met de laser?

Een laserbehandeling wordt afgeraden als u:

  • Zwanger bent
  • Aan epilepsie lijdt
  • Koorts of een infectie heeft
  • Medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken
  • Ontstekingsremmers slikt
  • Een pacemaker heeft

Neem bij vragen over uw specifieke situatie gerust contact met ons op.