Laser hair removal

Meer als de helft van de bevolking heeft last van ongewenste haargroei op het lichaam en/of gezicht.

Er zijn bij de The Hair Doctors 2 mogelijkheden om ongewenste haargroei te verwijderen. De eerste manier is waxen, dit is tijdelijk. De tweede manier is laserontharing, dit is definitief.

Laserontharing is een vorm van ontharen waarbij de haargroei definitief verminderd word. Tijdens een behandeling met een laser worden de haren vernietigd door het haarzakje oftewel de haarfollicel te benaderen. Met een laserapparaat wordt er een zeer krachtige lichtstraal uitgezonden op een bepaalde frequentie in zogenaamde Nanometers. Dit laserlicht is zo ontwikkeld en afgesteld dat de warmte van het licht wordt opgenomen door het pigment van het haar. Het pigment wordt gebruikt als geleider van de warmte die uiteindelijk in de haarfollicel zal eindigen met een temperatuur die boven de 70 graden is. Hierdoor raakt de huid niet beschadigd maar wel het haarzakje, waardoor er geen haartje meer uit kan groeien.

Niet alle ongewenste haren kunnen in één keer worden vernietigd. De haren moeten in de groeifase zijn om definitief vernietigd te kunnen worden aangezien het haartje dan in de follicel vast zit. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in de groeifase bevinden, moet je meerdere behandelingen ondergaan om het gewenste resultaat op het te behandelen gebied te behalen. Over het algemeen zijn er gemiddeld 6 tot 10 laserbehandelingen  om dit doel te bereiken. Tussen deze behandelingen zit gemiddeld zes weken, afhankelijk van het te behandelen gebied.